Doe wat je leuk vindt!

Jij hebt talent! Soms weet je al waar je goed in bent, soms moet je dat nog ontdekken. Maar je weet in ieder geval wel wat je graag doet. Dat is precies waar de Carmel Classes voor zijn: doen wat je leuk vindt.

Aan het begin van het schooljaar kies je de Carmel Class die het beste bij jou past. Het hele jaar heb je elke week twee lesuren in de Class die jij zelf gekozen hebt. De Carmel Classes worden gegeven op het vmbo, de havo, en het atheneum. Op het atheneum-plus en het gymnasium krijg je andere lessen en projecten die de Carmel Classes vervangen.


Wat kun je allemaal doen?

Carmel sports & lifestyle

Hou je van sporten? Dan is Carmel sports & lifestyle echt wat voor jou. Je gaat sporten, bijvoorbeeld klimmen, schaatsen, fietsen, zwemmen, handballen of streetdancen. Je leert ook veel over een gezonde leefstijl en gezonde voeding. Want gezond eten en sport horen nu eenmaal bij elkaar. EHBO hoort hier ook bij.

Carmel art & music

Leef jij je graag creatief uit? Bij Carmel art & music kom je in aanraking met kunst, muziek, zang, dans en toneel. Je leert wat er allemaal komt kijken bij het maken van een musical. Niet alleen op het toneel, maar ook achter de schermen. Decors maken, schminken, oefenen met licht- en geluidtechniek of affiches maken.

Carmel science & technology

Ben jij een echte whizzkid? Interesseer je je voor nieuwe technieken? Ben je handig met computers? Kies dan voor Carmel science & technology. Je ontdekt hoe de wereld technisch in elkaar steekt en krijgt te maken met allerlei vormen van ICT. Je gaat zelf aan de slag met techniek en ontwikkelt je als onderzoeker. Alle kans om je technische creativiteit te ontwikkelen!

Carmel international business

Wil jij klaar zijn voor de wereld van de toekomst? Bij Carmel international business zet je een extra stap in die richting. Je leert veel over andere landen en gaat misschien wel op uitwisseling naar Frankrijk, Engeland of Finland. Op het vmbo leg je contact met andere scholieren in Europa. Op havo-vwo kun je je Engels versterken en een internationaal erkend diploma halen.

Atheneum plus: een echt internationaal diploma of liever de onderzoeker uithangen?

Geen Carmel Classes op het atheneum-plus. Jammer! Maar wij maken dit meer dan goed. Want je kan kiezen uit twee fantastische programma’s. Je kunt je talenknobbel ontwikkelen en een internationaal diploma halen door mee te doen aan het International Cambridge Programme. Of je gaat als een echte wetenschapper en techneut te werk in het Technology Programme.

Gymnasium: leer alles over het ontstaan van de moderne samenleving

Veel van onze  moderne samenleving is ontstaan in het Romeinse en Griekse rijk. Of het nu gaat om onze taal, onze infrastructuur, of om wetenschap en kunst. De Romeinen en Grieken hebben met veel van deze zaken een begin gemaakt. Uitermate interessant om hier meer over te weten. Bovendien mag je Latijn of Grieks als taal leren. Wie kan dat nu zeggen? Geen Carmel Classes dus, maar wel enorm veel andere kennis.

Agenda van groep 8 leerlingen

s Middags ontvangst nieuwe leerlingen / 's avonds ontvangst ouders/verzorgers van nieuwe leerlingen